Escuchar

Conferència: "Com podem preveure catàstrofes meteorològiques a través de les dades massives?", a càrrec de David J. Stensrud

(Contenido en el idioma por defecto)

El doctor David J. Stensrud fou l’investigador principal del programa Warn-on-Forecast, programa de recerca de l’Administració Nacional d’Oceans i Atmosfera (National Oceanic and Atmospheric Administration, NOAA), que té com a objectiu augmentar l’abast temporal dels avisos de tornado, tempestes severes i inundacions als Estats Units. El 27 de maig impartirà a la Universitat de les Illes Balears la conferència «Exploring Severe Weather Events Using Big Data», que versarà sobre l’ús de dades massives (big data) i episodis meteorològics severs.

En concret, el propòsit de la recerca sobre els episodis meteorològics severs és incrementar l’abast de la predicció de riscos hidrometeorològics, com el que s’esdevingué a Sant Llorenç des Cardassar (Mallorca) l’octubre de 2018. Amb aquesta investigació s’obtenen línies estratègiques d’actuació per predir esdeveniments meteorològics greus i actuar per reduir el nombre de morts, ferits i les pèrdues econòmiques.

El doctor Stensrud col·labora amb el grup de recerca en Meteorologia de la UIB des de principi de l’any 2000. Ha pres part en nombroses actuacions de mobilitat i en articles conjunts de primer nivell. Enguany ha estat guardonat amb el prestigiós premi Charles Franklin Brooks, de l’Administració Nacional d’Oceans i Atmosfera, pel seu servei excepcional a la societat. 

La conferència serà a les 12:30 hores a la Sala de Graus de l’edifici Antoni Maria Alcover i Sureda.

Fecha de publicación: 23/05/2019

Contenido en el idioma por defecto

RSS