Escuchar

Lectura de la tesi doctoral de Diego Saúl Carrió

(Contenido en el idioma por defecto)

El proper 13 de maig el membre del Grup de Meteorologia Diego Saúl Carrió Carrió defensarà la seva tesi doctoral, titulada "Implementation of a high-resolution ensemble Kalman filter system for the western Mediterranean" i dirigida pel Dr. Víctor Homar Santaner.

Els fenòmens hidrometeorològics extrems (p. ex., pluges intenses, inundacions, vents huracanats, calabruix o tornados) figuren entre els desastres naturals més devastadors en termes de mortalitat que afecten la conca Mediterrània. Actualment, la comunitat científica internacional afronta l’ambiciós repte de generar prediccions útils, fiables i anticipades, de fenòmens severs (tornados, medicanes, pluges intenses, vents huracanats,...). Les deficiències en la predicció de la localització (espacial i temporal), intensitat i fenomenologia d’extrems s’originen en els errors en l’estat inicial, en mancances en els processos físics modelats i, principalment, en la inherent naturalesa caòtica dels models físics actuals de l’atmosfera. En aquest context, el problema requereix d’un tractament mixt dinàmic-probabilista, situant el problema a la frontera del coneixement.

Aquesta tesi té com a objectiu principal millorar les prediccions de temps d’alt impacte social al Mediterrani Occidental, implementant un sistema d’assimilació de dades per conjunts basat en Ensemble Kalman Filter. Aquests sistemes fan un ús òptim de les diferents fonts d’informació disponibles, minimitzant els errors però tractant-los explícitament en la predicció. Aquests sistemes són especialment prometedors sobre regions amb llacunes importants d’observacions in-situ, com és la Mar Mediterrània i la seva conca Occidental en particular.

La defensa serà a les 11:30 h a la sala de graus EDUIB de l'edifici Antoni Maria Alcover i Sureda de la UIB.

Fecha del evento: 13/05/2019

Fecha de publicación: 06/05/2019

Contenido en el idioma por defecto

RSS