Escuchar

Presentació del Treball Final de Màster de Lluís Calvo

(Contenido en el idioma por defecto)
El proper dimecres 24 de juliol l'estudiant del Màster d'Enginyeria Agronòmica Lluís Calvo presentarà el seu Treball final de Màster, titulat "Impactes de les hores fred en la fructicultura de Mallorca", dirigit per la doctora Maria Antònia Jiménez.
 
Aquest treball de final de màster és un estudi interdisciplinari entre el grup de meteorologia del Departament de Física de la UIB (representat per la directora del TFM) i el màster d’enginyeria agronòmica (representat per l’alumne). Aquesta confluència de coneixements ha servit per apropar l’estudi meteorològic a l’agronomia de forma aplicada.
 
L’evolució dels cultius així com els beneficis econòmics dels agricultors depenen de les condicions ambientals del lloc i entre d’altres factors, les hores fred. Aquesta tesi de màster és motivada per un treball previ sobre la distribució d’hores fred a les Balears. Es tracta del mapa d’hores fred de la convocatòria de les beques d’investigació agrària del 2018 dins la línia d’ajudes de minimis del FOGAIBA. Respecte d’aquest treball previ, s’ha aprofundit amb aspectes relacionats tant amb l’agronomia com la meteorologia, la qual cosa ha aportat una visió pràctica als resultats què s’obtingueren.

En primer lloc, s’ha estudiat quina ha estat la influència de les hores fred sobre l’agronomia a Mallorca durant els darrers 10 anys, de manera que s’ha avaluat la seva variabilitat espacio-temporal i el impacte. A més, s’ha treballat amb la pèrdua econòmica que suposaria una mala gestió del requeriment d’hores per part dels arbres fruitals i els danys que produiria. També s’han exposat formes de reduir les conseqüències derivades de la mala gestió del requeriment d’hores fred. Pel que fa a la metodologia, s’han emprat productes satel·litaris i mesures d’estacions meteorològiques a fi de comptabilitzar les hores fred acumulades i contrastar ambdues fonts d’informació. Finalment, s’ha exemplificat l’aplicació dels resultats en alguns cultius.

La presentació serà a les 10:30 h a l'aula 07 de l'edifici Antoni Maria Alcover.

Fecha de publicación: 22/07/2019

Contenido en el idioma por defecto

RSS